Mera... meraaaa

Nåväl, bilderna fortsätter läggas upp! TC gang tog över scen.




Så var det dags för allas våra Silverhaired Blues Ladies från exotiska Kalix.


Festivalbilder, i kronologisk ordning

Först ut var Bluesfamily... eller vad de nu kallar sig




Sen lite sista minutenrigg. UK&HH blev tyvärr inte dokumenterade av oss då fotografen åt mat... men vi såg till att andra fotade, så bilder från detta eminenta band kommer senare.




Tredje bandet ut: Mail Box







En liten paus. Hinner inte lägga upp fler bilder just nu, men snart kommer fler!

En får tacke!!

Tack för all hjälp och för fin musik, många har sagt att vi har en väldigt hög kvalite på banden, som om jag inte visste det.. jag var ju själv med och spelade...
Och till publiken. Vad roligt att ni trotsade regnet och valde Onnered Blues Festival istället för Way out West eller Kulturkalaset ;-). Vad är ett musikframträdande utan en rockande och tjoande publik?
Hoppas att vi ses igen alla gamla och nya vänner.

Hälsningar från familjen Bryngelson
O.B.F.  - Vi hörs

Ps. De fina trädgårdsväxterna som jag högg ner med en lie vid inledningstalet står nu så fint i en vas på köksbordet och blommar som aldrig förr. De har det mycket bättre nu. Ds.

Väderleksrapport

Dagen började med uppehåll, men regnet låg i luften. Vid tretiden... då "festivalområdet" öppnade, började de första dropparna falla över de första besökarna. Snart blev det fullt under regnaskydden. Men humöret sviktade inte för det. De första två musiktimmarna såg vädret likadant ut: Det öste!

Vad är väl en trädgårdsfestival utan stövlar frågade vi oss

Musikerna avlöste varandra på scen, lika glada ändå. Men så vid sex-tiden slutade regnet tvärt. Besökarna vågade sig ut ur sina hålor och paraplyer fälldes ihop. Och fler besökare anlände, tur att det inte behövde bli trängre under tälten. En riktigt fin kväll blev det ändå. Alla vana festivalbesökare har ju med sig egen stol eller filt för att skydda sig mot vått gräs.

Lite bilder på våra tappra besökare i regnet


Råddat och klart

Ett första inlägg om gårdagen.
Det får bli några bilder... Ett smakprov kan vi säga. Vi kommer att lägga upp fler när tillfällen ges. Så fortsätt titta in här under dagarna, för fler bilder har vi!



Det är över nu... typ

Tjugotre, nol noll. Sista strofen för året har klingat ut. Livemusiken har slutat, och de trötta men lyckliga musikanterna plockar nu ihop de sista instrumenten. Imorgon blir det  nerrigg och mer blogg... men nu ska vi bara sitta och titta ut över trädgården medans de sista fackorna brinner ut..

Tack alla som kom!

Det var fantastiskt kul.

/Carina o Martin

En timme kvar

Snart drar det igång och ännu slipas det på sladdar och ljussättning.
Det blir fantastiskt.
Nu är det dags för er att börja dra er hitåt... om ni bor en timme härifrån vill säga. Klockan fyra startar vi och sen håller vi på tills mörkret faller.

HURRA!


Vi är på gång

Dagen har redan vart fullspäckad. Bluesfamiljen gick upp tidigt för att öva med full uppsättning (sista medlemen Bryngelson anlände igår kväll till Gbg med flygplan). Instumenten står i högar runt scen och huvuden slås ihop för att på smidigast sätt koppla kablar och sladdar.



Media är redan här. Även de har förberett sig på regn


Vissa drömmer sig bort till kvällens svajiga toner


Förste-flagg-upphängare


Ljussättningen har ännu icke hunnits påbörjas, men trummorna är på plats

Dagen före dagen!

Logerna med sovplatser (bl a husvagnen) har börjat fyllas
Regnskydden utvecklas in i det sista....
Backstagepassen kontrolleras mot den gedigna listan med press, råddare, musicians och dylikt.
Banden övar på riffen de nästan lärt sig, eller kanske har kunnat sen barnsben.


Mitt i allt måste fikat ner. Det är ju trots allt stenhård blues vi snackar om här.


Nu har vi plastat in hela trädgården så nu typ... måste det regna.



Det är nära nu
Det är mörkt
Det är finslip
Det är fredag
Det är....  dagen före Onnered Blues Festival


Säkerhet och felsökning


Ingen livlina men bara ett hammarslag till. Vem vill bli miljonär förresten?


Vår kontrollant hittade dessa spikar i en bräda. Vi tackar, skicka räkning. 
 

Större, bättre och vackrare (går det?) scen än förra året. Lite mörk kanske,
men vi skall ju spela tung blues.. så vad kan väl passa bättre?


Dessa platser brukar vara eftertraktade. Långt från oljudet.


Vad bra att du kollade rosorna Peter.
Det kan ju finnas taggar där.

Snart bara en dag kvar.  

Nu kan det regna

En orolig saxofonist frågade om det fanns infravärme på scenen (=balkogen). Det gör det. Gott gott för dom där musikerna.
Men vi lämnar ej publiken i sticket. Just nu är regnskydd nr 1 uppställt, vi kan kalla det för the Forrest Tent. Och snart kommer tält nr 2 upp, detta kommer en känd musikerfamilj från Källängen att  bidraga med. Det placeras på grillplatsen, vi kan kalla det tältet för Tent Burn. Sedan kommer en bussig gammal klasskamrat till Martin B med tält nr 3. Vi kan kalla det  tältet för Bengt. Bättre rustade än så här kan vi inte vara. Så vi räknar med att alla skall kunna söka upp regnskydd om det kommer en skur, vilket nästan alla väderleksajter har lovat. Jag tycker dock inte att dom alltid måste hålla sina löften.
För de som vill dansa framför Stora Scenen vid kravallstaketet så föreslår vi regnkläder eller badbyxor. 

 
Skogstältet

 
Visst ser det slitsamt ut.
                     


TC Gang laddar

TC Gang från Mariestad meddelar att de repade i lördags ser fram emot den "eminenta festivalen". Och eftersom de hört att Hultfredsfestivalen skall läggas ner så anser de nu att Önnered är the Place. Här är en bild från Tobbens 50-årskalas. Självklart körde de då hans favoritlåtar.


2 dagar kvar

Eller snart bara 2 dagar kvar. Rysligt vad tiden går fort när det är bråttom..

Gårdagen övning var med röjarrockarna i Electric Breakdown. Dom ville ha te och bullar till fika. Men leadsingern Sven hade vunnit en stor kartong med Dajm (han hade jublat och och dansat på Liseberg när han vann den, skämmigt) så vi fick även smaka på den sortens kaka. Vissa leadsingers skall förresten bara ha en speciell sorts te, det får inte vara grönt eller gult eller om det var nåt annat. Spelar roll. Hur blir dom såna hallänningarna? Och somliga begärde honung i teet, skärpning rockers. Det blir man ju inte hes av - tvärtom. Inte rockigt.
Trots detta gick övningen med enbart Purple-låtar bra, vi kan ta över Deep Purples turné nu ...typ.  

Kvällens övning med Blues Buddys avlöpte väl. Men en jazzvarning utfärdas till på lördag. Uttryck som "nu sätter vi synkoperna" och "där skall det vara break" oroar. Saxofonisterna skötte sig dock bra. Inga större fel på Janne och Anders insatser. Skämt åsido, vilket nöje att få spela med Er! 
  
Nu är presenningen uppe, dvs scenen är klar. Blues Byddys var inte så svaga som jag trodde. (Tack för hjälpen förresten)    
Scenbygget har varit minst lika farligt som t ex Madonnas scenbygge, men i bluesträdgården handlar det mycket mer om små subtila faror som att slinta på en snigel, eller att få en rosentagg i foten. Men vi har plåster i kök...  förlåt backstage.

Och så vädret. Det verkar inte bli tropisk hetta - skönt.
Men det kan komma regnskurar, ganska hög risk faktiskt. Därför laddar vi i år med fler regntält. Man får tacka alla frivilliga som bidrar med tält!

Rock on

Saxofon i trädgården


Redan förra året började förfallet på Onnered Blues Festival i och med att Carina spelade dragspel som slutkläm på hela arrangemanget.

Som om inte detta kunde vara nog har det i år smugit sig in två saxofoner i showen.
Saxofon är ju änna ett jazz-instrument! Det är Blues Byddys som står för fadäsen. Till råga på allt förekom även en trumpet på BB´s övning igår. Det var Göran som ville vila från munspelet en stund.

Men vi är så tacksamma att OBF-nykomlingarna Janne Berg (från The Second Time) och Anders Börjesson (från allt möjligt) förgyller festivalen med sitt blåsande i år. Kanske t o m att vi nu klassificerar in oss som hangaround-festival till kulturkalaset som startade här i Göteborg igår?

    
    Förra årets oannonserade final.


Årets höjdpunkt? Sax och trumpet.


Grundstommen, bas och trummor.

Silverhair har landat!

Rykten gör gällande att Silverhair Blues Ladies från Norrbotten redan har ankommit till västkusten. Åtminstone har en av gruppens medlemmar siktats i Varberg av självaste lead-singeresset Sven Sjöberg. Orsaken till det lyckliga sammanträffandet var att SBL-medlemmen Eivor rekade ett spelställe i Varberg där de skall spela dagen innan Onnered Blues Festival.
Läs mer om tjejerna på http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4103663 och http://www.flakasand.com/

SBL från Onnered Blues Festival 2008
Damerna i SBL skriver bluesshow-historia med sin "klimakterieblues" på Onnered Blues Festival 2008.

Tonvikt på Tonvikt

Allt är inte blues som glimmar, vi har även plats för progg på vår blogg.
Vi kan inte undanhålla er detta klipp som cirkulerat på Internet under några månader, från förra årets festival.
 


Vi tackar de numera mogna herrarna i Tonvikt  för att de återförenades på Onnered Blues Festival 2008.
Det var ju trots allt 25 år sen sist (eller rent av 30?) men takterna satt verkligen i.
/Martin    

Övning ger färdighet?

Nu pågår övningarna inför 15 augusti för fullt, eller i mån av tid för vissa av våra deltagare.
Vissa band existerar ju bara en gång om året, man får liksom först försöka minnas vilka som var med i bandet sist. Men vad betyder övning när det gäller blues, det är ju k ä n s a n vi vill åt. Vid "Mail Box" övning igår framgick snart att känslan är på topp. Dock inte blueskänsla utan en glad känsla. Vi får försöka spela blues ändå. Lite finlir återstår, men vaddå, en spelning är ju också en övning, eller?

  Trum-Peter i Mail Box.
Mats koncentrerar sig på en blå ton.     TrumPeter gör slag i saken (ja den var dålig, jag vet)

/Martin   

Scenbygget har börjat!

Igår eftermiddag började en specialstyrka ur bygg-crewet; Hans, Stefan o Janschi, att arbeta med Stora Scenen.
En viss utbyggnad kommer att ske från förra året, och även lite mer regnskydd och solskydd planeras för publiken. 
Vare sig skydden kommer att användas för sol eller regn kommer icke musikfantasterna att stoppas.




Vy från grillplatsen över Stora Scen



Presseningen skall lagas



Designen av årets dagspassarmband håller på att utformas

/Elin

Onnered Blues Festival goes world wide web!

Inför den tredje årliga bluesfestivalen ska vi ta musikfesten till nya höjder med hjälp av interaktivitet.

Således: Välkommen till vår blogg!


RSS 2.0