WeSingSeven blåste (hehe) liv på scen

WiSingSeven var det största bandet på scen med hela 7 medlemmar, inklusive sina 3 bleckblåsare. Med sina väl arrangerade låtar ökade WiSingSeven jazzprocenten på vår festival rejält. Vi är väl nu uppe i 20% jazz...
Nåväl det annorlunda inslaget uppskattades och går till historien som OBF´s mest notställsrikaste framträdande någonsin.   


Premiär för Den gamle Daniel och det stora havet

Den gamle Daniel och det stora havet var ett paket av både gruppframträdande och soloframträdanden. Årets yngsta band. (Om Flying Army hade varit med även iår hade det varit en tuff kamp om den titeln)


Efter dans var knän uppvärmda för JLG


TC´s gang, dans och SBLs comeback

TC´s gang fick upp oss på fötter med sina oförglömliga låtar och texter.




TC´s gangs musik lockade många till dans





Sen var det dags för Silverhair Blues Ladies att göra comeback på OBF. Som vi saknat dem sedan 2009.
Dessa Ladies kan sin sak. Dvs sjunga svenska texter med ett budskap som man känner igen sig i, åtminstone om man är 50+ och kvinna, eller känner någon sådan tant... förlåt tjej!
 


 

Bluesfamily och V.I.M drog igång kvällen

Och så var det då dags att köra igång Stora Scenens program.
Efter mingelmusiken körde Bluesfamily en invigning med pompa och ståt!




V.I.M. - "Glänser utan att repa"
Ja, glänste gjorde de vare sig de repat eller inte. Riktigt kul att få sån energi på scen redan i början av kvällen. Stones varvades med AC/DC och Deep Purple. Succé från första ackordet!
 
 
Som Lotta på Liseberg "Whole Lotta shakin going on" alltså.

Man ska vara på plats tidigt...

... för att få bra platser. Sen blir det knött!




Mingelmusiken stod Hazy & Lazy och Ulrica för. Gräsmattan fylldes snabbt iår, aldrig har en soundcheck haft så stor publik.

Tack

Hej!

Tack alla för en föredömligt genomförd festival, ni kan ju änna detta nu!

Hälsningar
Carina och Martin


Zandra Mårtensson

Nu är soundcheckningen i full gång. Nyss var Emil Ernebro här och med sig vid sin sida kommer han ikväll att ha Zandra Mårtensson på mick.

Inte dumt!


Weather Report

Nej, ovanstående band kommer inte, men här följer nu en väderleksrapport, lokalt för Önnered

Prognos enligt vår sammanställning av klart.se och yr.no
kl 14-18: 16 grader och växlande molnighet
kl 18-24: 17 grader och växlande molnighet.

Ha dock i beaktande att båda sajter säger att det är 13 grader här just nu. Men vår egna, härdade termometer visar uppemot 19 härliga grader.

Det fejjas och donas!

Två timmar kvar!!



Det planeras


Det skruvas


Det hålls möten och delegeras ansvar från herrskapet


Det rattas


Och de ackrediterade intar sina platser

Lugnet före... (peppar peppar) stormen

De sista soltimmarna har använts till att snygga till fasad och trädgård för er eminenta gäster.

Imorgon är det så dags för den femte upplagan av ni-vet vad!!!!


JLG



Åter har vi äran att få lyssna till JLG (Johnny Lennartsson Group) på OBF.
Vi oroade oss för att ej kunna locka tillbaka denna supergrupp då de just nu röner stora framgångar efter att ha släppt en fantastisk skiva i december. Men Johhny betonade "-JLG kommer aldrig att bli för stora för Onnered Blues Festival". Och det tackar vi och bugar för.
Johnny Lennartsson står för sång och gitarr, Lars Winther för bas och Peter Larsson för trummor.
En stark trio som bara kan antas leverera lika proffsig musik som de föregående två åren de stått på Stora Scenen.
Börja öva på gunget hemma i stugorna. Värm upp ordentligt innan ni kommer för att undvika knäskador. 

Till er uppvärmningshjälp:
http://www.myspace.com/johnnylennartssongroup

Electric Breakdown med ny sångare



Electric Breakdown gör i år comeback med en ny sångare från Kullavik, Martin "Leaf" Löfgren. Leaf har långt hår och sjunger bra, dessutom trakterar han samtidigt en Gibson Les Paul med flink plektrumföring. Sången levereras genom en EV-mikrofon. Den övriga besättningen i bandet är helt intakt: Martin Bryngelsson - Hammond L100 o Gibson SG. Anders Kardborn - Sandbergbas, Fender Bassman, Hans Hogedahl - Charvel/strat, Marshall 900 någonting och Mats Sjöstrand - Ludwigtrummor och trumstockar av ask.

Gillar ni Led Zeppelin och Deep Purple så har ni mycket gemensamt med Electric Breakdown.
http://www.myspace.com/electricbreakdownsweden/videos


"Den gamle Daniel och det stora havet"




Det började med en önskelåt från herrskapet Bryngelson och eskalerade till någon form av band.
Vi återser i år en gäst som sjöng på OBF för 2 år sedan. Malin Flodén som avslutade OBF-2009 med en oförglömlig version av Eagles-låten Desperado. Då som nu har hon sällskap av Elin Bryngelsson och Daniel Thörnblad.
För OBF 2011 har de bildat en ny konstellation "Den gamle Daniel och det stora havet". Förstärkta av David Lidestedt premiärspelar bandet på OBF-2011.
Bandet kommer att bjuda på både soloframträdanden och någon form av samspelt framträdande med samtliga medlemmar och ev ett TBA gästspel.
Är vi en bandbildande festival eller?

Stefan Hogedal en mixande klippa


Vi måste få nämna festivalens absolut viktigaste person, Stefan Hogedal, vår egen alldeles enastående ljudmixare.
Med Stefan vid mixerbordet (och på scen, under scen och bredvid scenen) känner vi oss helt trygga att ljudbilden kommer att anstå en riktig bluesfestival.
I arla morgonstund är Stefan igång med att löda eller införskaffa och kombinera skarvsladdar och skarvdon till aldrig tidigare kända sammansättningar, för att maximera vår ljudupplevelse.
Stefans insats torde nog rent arbetstidsmässigt inte anses helt laglig, men vårt hårt ideellt arbetande ljudman har inte en enda gång uppmärksammat oss på detta faktum.
Stefan We Salute You.

Hazy & Lazy & Ulrica





Mingelmusiken inleder festivalen. Grymma gitarrprestationer och vacker vokalmusik levereras av en välrepeterad trio med tvenne halvakustiska gitarrer hanterade av Hans Hogedal och Lars Cullberg, samt skönsång av välartikulerande Ulrica Kardborn från Källängen. Det blir mingel med klass alltså. 

Stort mediauppbåd följer TC's Gang



Torbjörn Carlén bildade gruppen TC:s Gang 1992 efter att ha spelat med olika musiker i Mariestads garagebandskretsar under många år. Nuvarande uppsättning kom till 2004. Den enda kvarvarande bandmedlemmen från ursprungsbandet förutom frontmannen-sångare-textförfattaren själv är Sören Persson; gitarr. Övriga medlemmar i nuvarande uppsättning är Asko Sarja; bas, Jan Andersson; trummor och Anders Levenskog; gitarr. Anders har gjort musiken till de flesta av Torbjörns låtar. De har hållit på och gjort låtar tillsammans sedan 70-talet. Torbjörn hade Svennne Hedlund som idol som lite pojk på 60-talet och har allt sedan dess hållit fast vid sin dröm att bli rocksångare med ett eget band. Och här är han nu på Önnereds bluesfestival för tredje gången!
Ett filmteam från Anakronfilm som håller på att göra en dokumentär om Torbjörn kommer i år att filma vid TC's Gangs framträdande på Onnered Blues Festival.

VIM - glänser utan att repa



Ytterligare ett nytt band begår OBF-premiär. Så här beskriver gitarristen Torbjörn Bladby sitt band.

Vi bestämde oss för att börja lira ihop på ett bröllop 1996. Trummisen och jag hade lirat tidigare med brudgummen Thom. Vi hittade strax därefter en sångare, och även en basist. 
Anledningen till det fyndiga namnet var att vi under en lång tid hade ställt in övningarna fler gånger än vi repat.
Thom fällde då den underbara kommentaren: "Vi borde väl helt enkelt kalla oss för VIM"? Och fortsatte, "-Glänser utan att repa!" Och så fick det bli.
Bandet fick tillökning för c:a två år sedan då Stefan klev in med sina tangenter. Basist har vi slitit ut flera stycken under åren, vi är nu inne på vår fjärde!
Vi är alltså totalt sex stycken i denna eminenta orkester:
Sång: Mikael Lilja (alldeles ny i bandet, men med stor erfarenhet från andra band)
Trummor: P-O Pettersson hade förhinder så vi har lånat en grym trummis. Henke heter han.
Bas: Jonas Karlsson (en lite märkvärdig kille för han heter egentligen Jonas D Karlsson när man mailar honom...)
Klaviatur: Stefan Bergstrand (fuskar lite halvhjärtat i ett annat band bestående av gamla 60-talshjältar och dylikt)Gitarr: Thom Zakariassen (äkta båtflykting från Norge, tävlar med Jonny från JLG om störst pedalbord!)
Gitarr: Torbjörn Bladby (man kan ha många gitarrer även om man inte nödvändigtvis kan spela på dem!).

VIM spelar covers som ni känner igen om ni var ungdomar när elgitarrerna var tonåringar.
Vi välkomnar de välpolerade gossarna till OBF-2011!

WeSingSeven träder fram




"Geografiskt spridda från Lerum i nordost till Falkenberg i syd har vi spelat så länge vi minns... men inte tillsammans förrän nu. Konstellationen är resultatet av en intensiv jazzvecka på Visingsö sommaren 2010. Där uppstod behovet av en orkester... och här är vi nu :)"
Göran Hagelin, bandets trumpetare, uppger vidare att de har tagit fram en speciellt bluesig repertoar till framträdandet på Onnered Blues Festival 2011, som är deras andra spelning någonsin. Premiärlyssnig för många i publiken sålunda, såvida ni inte var med på premiärspelningen på Odd Fellow i april då förstås..
Bandets namn "WeSingSeven" ger en ledtråd till var bandet bildades.
Kan de vara 7 medlemmar i bandet tro?
WeSingSeven har en samlad musikalisk erfarenhet på 236 år, typ. I gruppen förekommer inte mindre än 3 bleckblåsinstrument, så en härlig blåsbaserad bluesjazz utlovas. 
http://www.facebook.com/pages/WeSingSeven/152497654806645?ref=ts


Silverhair is back

Efter ett års uppehåll från OBF så återkommer nu Silverhair Blues Ladies från Kalix Norrbotten.

Så här beskriver sig SBL på sin blogg:
"Vi skriver egna svenska texter, oftast till kända blueslåtar som vi gör våra högst egna arrangemang på. Vi upptäckte nämligen att de texterna som skrivits av manliga bluesartister nån gång i mitten av 1900-talet eller tidigare inte passar särskilt bra till 50+damer. Silver Hair Blues Ladies består av Eivor Bryngelson, munspel, Monica Sandberg, sång och gitarr samt Monika Söderlund, bas."






Kolla deras hemsida: http://silverhairbluesladies.blogspot.com/ och låten "Kofta av och kofta på -snart så är ni alla där"

Välkomna tillbaka tjejer! 

Pressenning på plats



Pressenningen är nu uppe. Det gick rekordsnabbt i år och utfördes engagerat, proffessionellt och raskt av endast två roddare och en kvinna på en timma. Stora scenen är alltså klar. Gräsplanen är klippt. Nu återstår bara resten.

RSS 2.0